Covid-19 отне живота на журналиста Христо Куфов

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес, 5 април, след кратко боледуване от коварния вирус почина синът на големия преводач от гръцки език Георги Куфов – журналистът Христо Куфов, главен редактор на пенсионерския седмичник „Златна възраст“, съобщиха от семейството му.

Журналистът е издъхнал в столична болница, където е бил приет преди няколко дни.Христо Куфов е завършил ВМУ-София. Той е сред знаковите журналисти в печата с близо 40 години стаж в редакциите на големите медии. Христо Куфов дълги години е работил в Българската телеграфна агенция, вестник „Труд“ и други издания.


Специализирал се в областта на икономическата журналистика, той бе добре познат на колегията и читателите. Във вестник „Златна възраст“ той написа прекрасни полемични статии, разследвания, коментари и интервюта за проблемите на пенсионерите. Няколко години той списва и редакционното антрефиле „Мишена“ на първа страница във вестника.

Куфов бе дългогодишен сътрудник и на електронния пенсионерски сайт „Наборе.бг“. Изявяваше се и като активен член на дружеството „Приятелите на Казандзакис в България“.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар