COVID-19 погуби един от най-известните бизнемени под тепетата – Радослав Бозуков – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Починал е един от най-известните бизнесмени в Пловдив – Радослав Бозуков. Той е изгубил битката с коронавируса на едва 49 години. 3 седмици той е бил в тежко състояние и накрая изходът е летален. Да му търси гробно място се е заел лично кметът на Пловдив Здравко Димитров, научи Novinite.bg.

Бозуков, който притежаваше емблематичния под тепетата хотел “Лайпциг” и комплекс “9-ти километър” е бил на командно дишане доста време, а после се е стигнало и до интубация, която обае не е помогнала състоянието му да се оправи.

Радослав Бозуков, който оставя съпруга и две деца, беше в управителното тяло на Съвета по туризъм в Пловдив. Председателят на сдружението Любозар Фратев бе в покруса след черната вест: Беше ми приятел. Вчера бях на погребение на друг известен бизнесмен, който си отиде от Ковид. Чух, че Бозуков с еподобрява, а днес научавам, че е издъхнал. В шок съм”, каза Фратев. 

Преди две деситилетия Радослав Бозуков приватизира хотел “Лайпциг” с РМД. Всъщност, още като младеж кариерата му тръгва именно оттам. Започва като сервитьор и барман в ресторанта към хотела. Заедно с приватизацията на мястото за настаняване, става собственик и на 60 декара, върху които е разположен комплекс “Девети километър и къмпинг “Горски кът” на 4-ти километър. Последният имот бе продаден миналата година. 

Радослав Бозуков влезе преди няколко години в новините, когато пламна пожар в бившата баня “Чайка”. Паметникът на културата беше в активите на общинското предприятие “Бига”, а през 2005 г. бе приватизиран през една от фирмите на хотелиера. И до днес сградата е в неугледен вид. Веднага след пожара Бозуков категорично каза, че за това място никога не е имало планове да се строи хотел. Мястото е по-подходящо за галерия, но заради статута на сградата съгласувателните процедури с министерство на културата вървят страшно мудно.

Радослав Бозуков бе дългогодишен генерален спонсор на Драматичния театър.  Удостояван е с награда “Пловдив” за меценатство в културата. Има две специализации в областта на стратегическия мениджмънт и лидерството.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар