Delta Cloud в Equinix – да докоснеш облачна реалност

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Създадена преди близо 15 години, днес Delta.BG е утвърден лидер в предлагането на облачни решения. Важната роля на компанията в дигиталната трансформация на икономика у нас и нейните постижения бяха представени на специално събитие в най-модерния център за данни в страната Equinix S02.

Под наслов “Delta Cloud в Equinix – да докоснеш облачна реалност” събитието бе проведено на 14 март. Водещите Боряна Попова (директор маркетинг и бизнес развитие) и Георги Димитров (управляващ партньор) запознаха присъстващите с всички новости около Delta.BG.

Гостите имаха възможността да се докоснат до облачната реалност на Delta.BG и бяха умело преведени през лабиринта от услуги, които компанията предлага – виртуални и наети сървъри, системна администрация, проектиране и изграждане на специализирани облачни решения, AI-базирана DDoS защита и Backup-as-a-Service. Впечатляващо бе как представителите на компанията съумяха да пояснят значението и приложението на всяка услуга с аналогии от обозримия свят, който ни заобикаля и можем да докоснем.

В тяхна подкрепа с примери от реалния живот се присъединиха – Драгомир Желев, основател на компанията, Петър Маринов – директор по сигурността и Маргарита Костова – директор продажби.

Към момента сплотеният екип на Delta.BG е изправен пред значителна експанзия на външния пазари с цел номер 1 – Франкфурт – най-големият технологичен хъб в Европа.

Дискусията се разшири с въпроси от гостите по горещи теми, в т.ч. и за киберсигурността, която става все по актуална и значима с бързите темпове на дигитализация на множество сектори, в т.ч. и здравеопазване и образование.

DDoS защитата, която компанията предлага, като услуга към своето security портфолио, е иновативна и високотехнологична, изградена в Anycast мрежа с над 20 центъра за филтрация (PoPs) на 5 континента.

Един от тях е изграден в София от Delta.BG в партньорство с американската компанията Path Network, чийто ексклузивен представител е за страните от Балканския полуостров. Геолокацията на изградения PoP в София е ключова за постигането на ниска латенция – изключително предимство, заедно с конкурентната цена.

По-динамичната и вълнуваща част от събитието бе възможността на всеки от гостите да разгледа центъра за данни, да чуе песента на сървърите от първо лице и да види с очите си характерната, емблематична за Equinix синя светлина! Equinix (Nasdaq: EQIX) е световната компания за дигитална инфраструктура, с над 250 дейта центъра в над 30 държави. От години центровете за данни (IBX) в София SO1 и SO2 подкрепят компаниите в България в техния път към трансформиране на бизнеса си чрез взаимосвързаност с партньори по дигиталната верига за доставки, внедряване на облачните технологии и достъп до нови пазари по света.

Delta.BG е първата българска хостинг компания партньор на Equinix в България.

Надеждността и сигурността са от първостепенно значение и бихме платили по-висока цена, за да гарантираме, че нашите сървъри и респективно бизнесите на нашите клиенти няма да спрат!“, коментира Драгомир Желев.

Клиенти на компанията са редица медии, големи и средни онлайн магазини, производствени предприятия, банки и др., с които са изграждани устойчиви и дългосрочни взаимоотношения в годините.

Нашите клиенти са наши партньори! Грижим се за техния бизнес, както за нашия! Персонализираното отношение и вниманието към детайла са ключът към успешните партньорства!“, коментира Боряна Попова.

Мониторингът, който прилагаме 24/7, често пъти индикира за проблеми, които могат да възникнат. Нашата цел е да вземем мерки и да разрешим ситуацията, за да предотвратим инцидент, за което клиентите и не подозират!”, коментира Георги Димитров. “Всичко това е възможно, защото в годините изграждаме екип с изключителна експертиза и опит. Повод за гордост е, че хората, с които компанията стартира преди 15 години, продължават да се развиват и милеят за нея, а екипът се разширява всяка година от 3 човека в самото начало до 40 човека към момента“, допълва Драгомир Желев.

Компанията подготвя свой елитен екип от експерти, които ще бъдат посланици на бранда на най-голямото събитие за облачни технологии, хостинг и инфраструктура – CloudFest 2024, да се върнат вдъхновени и заредени с желание за растеж и развитие.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар