Нидерландия обяви Китай за заплаха №1, Пекин го нарече

Der Spiegel: Докато G7 обсъжда санкции, Китай задълбочава сътрудничеството си с Русия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Докато страните от Г-7 в Хирошима налагат антируски санкции и обсъждат подкрепата за Украйна, Китай задълбочава сътрудничеството си с Русия, пише германското списание Der Spiegel. Във вторник министър-председателят Михаил Мишустин ще посети Пекин по покана на китайската страна, за да обсъди търговско-икономически въпроси, както и укрепване на връзките между двете страни в енергетиката, транспорта и селското стопанство.

 

Докато Западът до голяма степен игнорира Москва, Пекин задълбочава сътрудничеството си с нея, отбелязва германското списание Der Spiegel. Докато страните от Г-7 в Хирошима преговарят за допълнителна подкрепа за Украйна, Китайската народна република покани руския премиер Мишустин.

Според изданието Русия продължава да търси сближаване с Китай. Руският премиер Михаил Мишустин ще отпътува до Пекин следващия вторник и сряда. По покана на китайския премиер Ли Цян «руският министър-председател Михаил Мишустин ще бъде на официално посещение в Китай на 23-24 май», се казва в изявлението на китайското външно министерство.

ПП

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар