Завод

Die Welt: Германската промишленост се опасява от внезапни прекъсвания на тока през зимата

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Енергоемките сектори на германската промишленост все повече се опасяват от възможни внезапни прекъсвания на тока през предстоящата зима, пише вестник Die Welt.

Причина за безпокойство беше отмяната на регламент, който позволяваше на компаниите и мрежовите оператори да договарят предварително прекъсвания на захранването. Понастоящем този процес не е регулиран по никакъв начин, което може да доведе до сериозни смущения в работата на отделните предприятия.

 

„Енергоснабдяването е под натиск, а стабилността им е все по-застрашена – особено сега, през зимата. За съжаление, това не е изненада, от това трябваше да се опасяваме“, каза Франциска Ердле, главен изпълнителен директор на Wirtschaftsvereinigung Metalle, в интервю за Welt am Sonntag.

„Фактът, че действието на постановлението за изключване на промишлените предприятия е все още без промяна, предизвиква все по-голяма загриженост за нашите компании-членки. Считаме, че е погрешно федералното правителство умишлено да изпусне инструмента от ръцете си», допълни тя за изданието.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар