Die Welt: Руското газово ембарго ще срине германската химическа индустрия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Германската химическа индустрия е изправена пред катастрофа в случай на ембарго върху доставките на руски газ, пише Die Welt. По-специално, баварският „химически триъгълник“ в град Алтетинг ще пострада: според местните власти отказът на руски газ би бил истинско безразсъдство, а всички призиви за енергийно ембарго са плашещо наивни.

 

Светлините на много от германските химически гиганти може да угаснат, ако Русия реши да спре да изнася енергията си или ако Берлин наложи енергийно ембарго, пише Die Welt.

Както отбелязва вестникът, големи химически съоръжения може да са известни (например заводът на BASF в Лудвигсхафен или Байер в Леверкузен) или не (като „химическия триъгълник“ в Бавария в град Алтетинг), но независимо от това те остават скрита причина за благополучието на регионите. Баварският „химичен триъгълник“ представлява 0,8% от общото потребление на енергия в Германия: следователно ембаргото върху доставките на руски газ ще предизвика рухване на цялото производство и ще предизвика верижен ефект, отбелязва изданието.

Петя Паликрушева

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар