Disney+ достигна 100 милиона потребители само 16 месеца след старта си

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Една от най-новите стрийминг услуги за видео съдържание, Disney+, обяви, че вече има над 100 милиона потребители. Това постижение се случва само 16 месец след старта на платформата, която все още не е достъпна навсякъде.

Новината беше споделена от главния изпълнителен директор на The Walt Disney Company, Боб Чапек, който обяви, че успехът ги прави още по-амбициозни и значително ще увеличат инвестициите си в създаване на ново висококачествено съдържание. 

Disney+ всъщност успя да изпревари сериозно първоначалните си планове за развитие, според които се очакваше до 2024 г. базата абонати да бъде между 60 и 90 хиляди души. Оказва се, че още в началото на 2021 г. броят вече е над 100 милиона, като новата амбиция е до 2024 г. да бъдат достигнати между 300 и 350 милиона за всички платформи от групата (Disney Plus, Hulu, ESPN Plus, Star Plus и HotStar).

disneyplusmobile originals 36793f83 copy

Не се посочва на какво се дължи сериозният темп на растеж, но някои от популярните предложения в Disney+ са двата сезона на The Mandalorian и приключилият преди дни WandaVision, който за първи път вкарва персонажите от киновселената на Marvel в мини сериал. WandaVision е само първият подобен проект, който ще се разгърне в платформата Disney+ и ще доразвива персонажите на Marvel, допълвайки филмите им за киносалоните. 

Боб Чапек обещава по 100 нови заглавия годишно, което включва такива от света на анимационните и игралните филми Disney, Marvel, Star Wars и National Geographic.  

Припомням ви, че стрийминг услугата стартира през ноември 2019 г., като още в първия си ден натрупа 10 милиона абонати, а за три месеца достигна 26.5 милиона. До момента тя все още не е достъпна на територията на България, но да се надяваме, че до края на годината това ще се промени. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар