Disney купи круизен кораб, който ще се задвижва от „зелен“ метанол

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Дисни“ (Disney) е купил круизен коран, известен по-рано като „Глоубъл дрийм“ (Global Dream), от фалиралата германска корабостроителница „Ем Фау верфен“ (MV Werften), предаде ДПА.

Гигантът в развлекателната индустрия посочи, че корабът ще получи ново име и ще бъде частично преоформен според концепцията на „Дисни“.Строителството ще бъде завършено в корабостроителницата във Висмар, която по-рано принадлежеше на „Ем Фау верфен“, а сега е под административното управление на „Майер верф“ (Meyer Werft).


Очаква се съдът с 208 000 тона брутен тонаж да бъде сред първите в круизния сектор, които ще бъдат задвижвани от „зелен“ метанол – едно от достъпните горива с най-ниски емисии.

Круизната линия на „Дисни“ очаква той да може да превозва около 6000 пътници и 2000 души екипаж.

Корабът, който ще бъде с база извън САЩ, ще бъде украсен „с емблематичните цветове, вдъхновени от Мики Маус, на флотилията“, допълнени с характерните червени комини. 

Плавателният съд, който е завършен на 75 процента, първоначално бе предназначен за азиатския пазар от предишния собственик на корабостроителницата – китайската криузна група „Гентинг Хонконг“ (Genting Hong Kong). В периода на пандемията обаче корабостроителницата, а после и компанията майка фалираха.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар