DxOMark въвеждат тестове на батериите в смартфоните, начело е Galaxy M51

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

DxOMark, които са популярни най-вече с често спорните си тестове на камерите в съвременните смартфони, обявиха, че въвеждат още един тип класация в сайта си. Става въпрос за набор от тестове, които ще оценяват батериите на мобилните устройства. 

Новата класация на DxOMark допълва вече споменатите тестове на камерите, както и тези на дисплеите и аудиото в смартфоните. Класацията обаче няма да е просто определяне на най-издръжливите устройства на пазара, защото ще се базира на три ключови критерия – издръжливост на батерията, скорост на зареждане и ефикасност.

Battery-Photos-press-and-social-29-2048x1536 

Класацията днес поставя на първо място Galaxy M51, който е модел от лятото на 2020 г., предлага се на ограничен кръг пазари и има огромна батерия с капацитет 7000 mAh. Популярният iPhone 12 Pro Max е на четвърто място, а Galaxy S21 Ultra на Samsung е на 10-о място. 

DxOMark

Подробности за начина на тестове и формиране на оценката за батериите на смартфоните вижте в сайта на DxOMark https://www.dxomark.com/how-dxomark-tests-the-smartphone-battery-experience/. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар