DxOMark оцени камерата на Galaxy S21 Ultra по-ниско от тази на Galaxy S20 Ultra

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Скоро не бяхме чували за DxOMark и тестовете им, но ето че сайтът за оценки на камери успя да привлече вниманието върху себе си. Само че по по-скоро странен начин. Тази седмица там излезе тестът на Galaxy S21 Ultra, който поставя камерата му по-ниско от тази на Galaxy S20 Ultra. 

Ако досега някои решения на DxOMark са изглеждали странни, то с последния си тест те съвсем излязоха от границите на разумното.

Според оценката на сайта камерата на Galaxy S21 Ultra има 121 точки и е поставена на 17 място в класацията. Това би стояло съвсем ОК само по себе си, но тук идва моментът с позицията на миналогодишния Galaxy S20 Ultra, който е 7 места по-нагоре в същата таблица.

Конфликтът тук идва от факта, че S20 Ultra беше един от най-критикуваните за различни недостатъци в камерата си модели на Samsung досега, но с премиерата си дебютира на 5-о място в класацията на DxOMark. От друга страна, ако сте използвали S20 Ultra и S21 Ultra, не е никак трудно да стигнете до заключението, че новият модел е значително по-добър във всяко направление. Особено в автофокуса, където S20 Ultra имаше проблеми, но е получил 97 точки спрямо 91 за S21 Ultra, който няма забележки в това отношение. 

В Twitter се появиха доста коментари, оспорващи авторитета на DxOMark, като се надявам това да доведе до някакво изявление от тях и да обяснят странното разминаване.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар