Eдномесечно бебе с Covid e в тежко състояние в Кърджали

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бебе с Ковид-19 на един месец и със сериозна клинична картина се лекува в кърджалийската болница, съобщи  директорът на лечебното заведение проф.Тодор Черкезов пред Областния кризисен щаб.

Решено е пеленачето да бъде преведено за лечение в Пловдив. Освен бебето, сред заразените и настанени за лечение в МБАЛ “Д-р Ат. Дафовски” е и дете на 3 години, чието състояние е стабилно.

Третата вълна на коронавирус у нас увеличава натиска върху здравната система, отчете Областният кризисен щаб. Заболеваемостта в област Кърджали вече е 236 на 100 000 или 373 случаи за последните 14 дни.

Общо 110 пациенти с Сovid-19 се лекуват в областната болница, като 7 от тях са в реанимация. Тридесет и трима са болните в двете бази на “Инфекциозно отделение”. Двадесет и пет са в “Пневмофтизиатрично отделение”, 15 са в Първо, 28 са във Второ вътрешно и 7 в ОАИЛ. Заради усложнената ситуация, Сovid леглата в МБАЛ “Д-р Ат. Дафовски” са завишени с 11 спрямо миналата седмица.

Със заповед на здравния министър от днес е създадено специализирано звено към Министерството на здравеопазването, което ще решава всички проблеми с родилки с COVID-19 на територията на цялата страна. 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар