Eлена Йончева категорично: На всички избори трябва да победи БЪЛГАРИЯ!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Поемаме към изборите с цел за една достойна България в Европа. Най-големият проблем на България са доходите и липсата на справедливост.

„Смятам, че е много важно да отстраним ГЕРБ, тази мафиотска структура, която е завладяла цялата държава.

Левицата ще победи на тези евроизбори, но това трябва да бъде само началото. Трябва да започнат такива промени, че да победи в крайна сметка България. България трябва да има прокуратура, която върши работа, а не да има 8 процента доверие. Трябва да има медии, които реално са Четвърта власт. Победата на левицата не само на тези избори я възприемам като началото на краха на ГЕРБ – тази мафиотска структура, която е завладяла цяла България. Акцентирам го, защото това е факт.

Корнелия Нинова не е бламирана. На практика 80 процента от имената, предложени от нея за нашата евролиста, са вътре, макар и пренаредени. За мен изненади няма, това е една много силна листа и нямам никакви съмнения, че ще успеем на тези избори. Няма нищо страшно в една партия да се води просто дебат. БСП не е от партиите, които спускат някакъв списък с готови имена, както се прави в управляващата партия. Имаше дебат, имаше конкретни аргументи и накрая вотът беше демократичен, таен и бяха избрани тези лица, за които мнозинството гласува“, каза тя.

„Действително г-н Станишев не присъстваше в листата на Нинова, това беше нейното виждане, тя го аргументира. Но в крайна сметка Националния съвет гласува по този начин. И аз смятам, че г-н Станишев като евродепутат и като кандидат за такъв ще бъде много полезен. Не само за левицата, а и за България, с конкретните политики, които прави ПЕС като партия и левицата в Европарламента. Аз считам, че беше редно да е в листата и съм го изразявала неведнъж“, коментира още Йончева.

„Защото и президентът често критикува управляващите. И той много ясно заяви, че България е управлявана от хора с минало в подземния свят. Той не се страхува да го каже. И БСП показа, че не се страхува да го изрази. А и вади документи за това“, завърши Елена Йончева.

„Да не говорим, че победата на левицата е много важна за десницата в България. Защото какво прави в момента ГЕРБ – те си купуват всичко, което пожелаят, понеже разполагат с неограничен ресурс. Те си купиха лъвчето на СДС. Това, което не могат да купят, изнудват. Това, което не могат да изнудят, вадят големите бухалки. Поради тази причина победата на БСП и отстраняването на ГЕРБ ще даде възможност за възстановяването на една истинска десница.  Нека припомня, че сред десните има много умни хора. Това ще е полезно и за левицата, защото в лицето на десницата ще има един сериозен коректив“, категорична бе накрая смелата журналистка./Блиц/

istinata.net

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар