Eнергетици и миньори продължават протеста

Eнергетици и миньори продължават протеста

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трети ден продължава протестът на енергетиците и миньорите. В момента участъците на автомагистрала „Тракия“ около Стара Загора са блокирани, както беше и през изминалата нощ. Подбалканският път в района на Гурково също е затворен.

По-късно в неделния ден министър-председателят акад. Николай Денков организира среща с протестиращите, съобщиха от правителствената информационна служба. Срещата е насрочена за 16:00 часа в Министерския съвет.Поканени са лидерите на двата големи синдиката – КНСБ и КТ „Подкрепа“, председателите на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в ТЕЦ „Марица изток 2“, в „Мини Марица-изток“, в отделните рудници на „Мини Марица-изток“ и в ТЕЦ „Бобов дол“, а също така ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация „Енергетика“ и на синдикалните регионални съюзи на КТ „Подкрепа“ в Кюстендил, Перник и Стара Загора.


В събота 30 септември министърът на енергетиката Румен Радев се срещна с ръководствата на ТЕЦ „Марица изток 2“ и на „Мини Марица изток“, която се проведе в сграда на ТЕЦ-а. По-късно Радев отиде при протестиращите енергетици и миньори, затворили автомагистрала „Тракия“.

КритичноБГ припомня, че лед отправената покана от премиера, президентът на КНСБ Пламен Димитров каза, че не е ясно дали срещата ще се състои, тъй като, по думите му, ако документите бъдат внесени в събота в Европейската комисия, каквато заявка даде в петък министър-председателят, тя ще е безпредметна.

„От първия ден на това правителство съм предупредил Денков, че темата за енергийния преход е централна. И тук обаче се отлагаха нещата до 12 без една минута“, посочи синдикалният лидер. Според него решение има, ако има политическа воля.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар