E Ink и Sharp ще пуснат на пазара следващо поколение дисплеи с електронно мастило

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

E Ink и Sharp Display Technology обявиха сътрудничество за разработване на следващото поколение субстрати за дисплеи за електронни книги.

Известните, подобни на хартия екрани, с електронно мастило на E Ink ще се основават на също толкова революционната технология на Sharp за тънкослойни транзистори с оксид, известна с абревиатурата IGZO. Това ще подобри честотата на опресняване на екраните E Ink и ще намали консумацията на енергия на електронните четци.Японската компания Sharp произвежда дисплеи върху субстрати IGZO от около десетилетие. През това време LCD панелите, базирани на тази технология, се оказаха много ефективни и осигуряват по-висока разделителна способност, без да увеличават консумацията на енергия.


Оксидните TFT (транзистори), базирани на този материал, позволяват по-висока подвижност на електроните, което ги прави по-малки, без да ограничава потока на тока. Освен това оксидните тънкослойни транзистори имат по-ниски токове на утечка, което не води до увеличаване на потреблението с увеличаване на броя им (разделителната способност).

Най-важното е, че използването на IGZO субстрати ще позволи създаването на цветни E Ink дисплеи с по-бързи актуализации на екрана. Те ще могат да се опресняват за 0,5-1,5 секунди, докато при конвенционалните субстрати това би отнело до два пъти повече време. Времето за опресняване в черно и бяло ще бъде 0,35 секунди. Заявената разделителна способност е 300 dpi. 8-инчовите дисплеи върху IGZO субстрати са в процес на производство.

Ще научим повече за новите продукти от 18 до 21 октомври на CEATEC 2022. По време на събитието E Ink и Sharp обещават да представят ново поколение електронни книги, включително модели с цветни екрани.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар