Epic Games Store изглежда най-после ще се появи за iOS

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След дългогодишната борба между Epic Games и Apple и намесата на европейските регулатори, по всичко изглежда, че магазинът за приложения Epic Games Store най-сетне ще се появи и за iOS, макар и само в рамките на Европейския съюз.

Съдебните битки между създателите на Fortnite, Epic Games, и Apple са добре познати на всички и са свързани най-вече с монетизацията на покупките в рамките на App Store на Apple. От Epic смятаха, че комисионната от 30% беше твърде висока – мнение, което се споделя от редица разработчици в бранша, но те се опитаха да го заобиколят неправомерно.

В началото на 2024 г. от Apple дори прекратиха достъпа на Epic Games до системата за разработчици на приложения, наричайки ги “доказуемо неблагонадеждни” – поредното нещо, заради което европейските реуглатори поискаха обяснение от технологичния гигант.

Epic Games

Изглежда обаче, че сагата е напът да приключи в полза на създателите на Fortnite, защото те най-после са получили нещо като зелена светлина за пускането на своя магазин за приложения и на iOS. Пред тях вече седи друг голям проблем, който трябва да решат в най-кратки срокове – бутоните в приложението си. Според Apple, бутоните в Epic Games Store приличали твърде много на бутоните, които те използват за същите функции в рамките на App Store. Ако от Epic откажат да променят дизайна на бутоните си, най-вероятно ще ги очаква поредно забавяне.

Сагата между двете компании изглежда е към своя край, но дали? Кой знае, може би в следващата фаза от Apple ще припознаят някой от шрифтовете, които използват и ще поискат промени и в този аспект.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар