ESG ангажименти и предизвикателства пред бизнеса

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вчера Конфиндустрия България, италианската индустриална асоциация в България, привлече вниманието на бизнес общността с провеждането на международна конференция на тема “ESG и Глобалните цели: практически насоки за фирмите”.

Целта на конференцията бе да насърчи глобалната и устойчива икономика според критериите ESG (Environmental, Social and Governance), като предостави на фирмите практически насоки и успешни практики за правилно въвеждане и отчитане на напредъка.

Събитието представи експертни анализи и добри практики за справяне с предизвикателствата пред бизнеса във връзка с екологичните, социалните и управленските (ESG) ангажименти. От отчитането и верификацията на ESG политики и инвестиции, през изграждането и измерването на ESG стратегии, до прилагането на пазарните сертифициращи стандарти за докладване и създаването на нефинансови декларации – конференцията предложи обширен поглед върху иновационните практики, необходими за изграждане на устойчив бизнес модел. Своите гледни точки относно изграждането и измерването на ESG стратегиите, новите финансови и инвестиционни инструменти изложиха специалисти от различни браншове.

Г-н Роберто Санторели, председател на Конфиндустрия България, откри събитието, като подчерта значението на иновацията и сътрудничеството в постигането на устойчив и успешен бизнес. “Вярваме, че устойчивостта трябва да бъде не само етичен приоритет, но преди всичко възможност за компаниите да се развиват и да въвеждат иновации в името на едно по-добро бъдеще за самите тях като инвеститори, както и за техните служители и клиенти.”

Конференцията беше структурирана в две основни части. Първият панел се фокусира върху институционалните изисквания и законодателни инициативи, като включи представители от международни организации като UN Global Compact и законодателните институции Министерство на Финансите и Българската агенция за инвестиции. Вторият панел предложи практически насоки и инструменти за компаниите, които целят въвеждането на ESG политики в своите дейности.


Източник: Конфиндустрия България

Участниците, представители на водещи компании и организации в областта на устойчивостта и иновациите, от Италия и България, споделиха своя опит и най-добри практики за изграждане на устойчиви бизнес модели.

Конференцията на Конфиндустрия България представлява важна стъпка към по-устойчивото и успешно развитие на бизнеса в България, обединявайки усилията на италианските предприемачи в страната за създаване на иновативни и устойчиви бизнес модели.


Конфиндустрия България е асоциация на индустриалния бизнес в България, която работи успешно вече почти 25 години, като подкрепя търговско-икономически отношения между Италия и България. Асоциацията обединява над 220 фирми членки, производствени предприятия и компании от сектора на услугите. Годишният оборот на фирмите членки е на стойност 1,75 млрд. евро и е основна част от общия оборот на италианските компании в България. Фирмите от Конфиндустрия България осигуряват над 25 000 постоянни работни места у нас и са в активно търсене на специалисти във всички сектори на икономиката. Конфиндустрия България е първото международно представителство на Конфиндустрия, най-голямата работодателска асоциация в Европа.


Източник: Конфиндустрия България

 

Съдържание на:
Конфиндустрия България

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар