F-16 не може да свали нищо друго, освен правителството на Бойко Борисов

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Технико-тактическите данни на Ф-16 се превърнаха на големия предколеден хит, който да забавлява народа.

Оказва се, че „модернизираме“ армията със самолети по-стари от настоящите „морално остарели“ МИГ-29.Това коментира във „Фейсбук“ Добри Божилов.

И наистина – Ф-16 е точно 3 години по-стар от МИГ-29, и му отстъпва по всички технически показатели. За PR ще му сложат нов радар и нова електроника – т.е. подобрение за няколкостотин хиляди долара, и ще ни го тропосат като „нов“, супермодерен, бъдещето на авиацията…

Всъщност, Ф-16 не може да води никакъв въздушен бой, нито да свали, когото и да било. Освен може би… правителството на Бойко Борисов.Кабинет, заченат в скандали и безспир от скандал в скандал вече година и половина. Беше „на косъм“ да падне покрай Валери Симеонов. Едва се спаси.Но това просто значи, че е удължил агонията до следващия скандал, тип „Валери Симеонов“. Нищо повече. Капката не е преляла, но чашата чака поредната капка.

Мегаскандалът с Ф-16, който се стоварва на главата на и без това доста атакувания Каракачанов, носи сериозен риск от сваляне на правителството. Положението е съвсем неудържимо, след като изтече информацията, че Бахрейн купува същите самолети на горе-долу двойно по-ниска цена.

Нима са се надявали, че това няма да излезе? Та сделката е само преди 4 месеца, има десетки статии в Интернет, та дори публикация с двойно по-ниската цена на сайта на „Локхийд Мартин“.

Раздута (с ясни мотиви) цена като „по учебник“…

И очевидно обречен след този резил кабинет.

Дори насила да удържат сега, идват неизбежните Евроизбори, които са само след 4 месеца. Ако не паднат сега, ще бъдат пометени тогава.

Патриотите със сигурност няма да вкарат нито един евродепутат. А ГЕРБ ще трябва да се радват ако вкарат наравно с БСП. По-вероятно е да ги отнесат.

Но ако Патриотите са на нула, а ГЕРБ на „баланс“, това е краят на властта.

Но далеч по-вероятно е да се сгромолясат преди това, и да видим направо избори „2 в 1“. Просто напрежението е толкова голямо, народът толкова ядосан, а гаврата с всякакви цени, такси и полици така ескалираща, че трябва някой да плати сметката.

И Ф-16 има необходимата огнева мощ да разстреля третото и последно правителство на Бойко Борисов.

Най-вероятно скандалът ще отнесе главата на Каракачанов, който вече е доста разклатен от други скандали. Правителството ще стане на малцинството, и логично ще удържи само до Евроизборите.

Като гледам как на връх празниците, народът не се интересува от Коледата, а основно „беснее“ по адрес на „далаверата с Ф-16“, като гледам това, не виждам голяма перспектива пред премиера-Слънце…

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар