Facebook отмени годишната си конференция за разработчици F8 заради коронавируса

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Годишната конференция за разработчици F8 на Facebook няма да се състои през 2020 г. Това стана ясно от официално съобщение в блога на социалната мрежа, където се посочва, че причината е нарастващите опасения от разпространение на коронавируса. 

F8 е поредното голямо глобално събитие в технологичната индустрия, засегнато от COVID-19. В публикацията на Facebook се посочва, че то е “невероятно важно” за компанията, но в случая здравето и сигурността на хората са приоритет. F8 беше планирано за 5 и 6 май.

Все пак Facebook планира други начини тяхната общност от разработчици да се събере заедно – чрез по-малки локални събития, споделяне на видеосъдържание и жива видео връзка.

И понеже част от приходите от билетите за F8 компанията на Зукърбърг обичайно дарява, сега, въпреки отменената конференция, сумата ще бъде удвоена до $500 000 и те ще отидат за обслужващи гражданите на Сан Хосе организации – градът, в който се провежда събитието.

Припомням ви, че заради коронавируса беше отменен MWC 2020 в Барселона, който трябваше да се проведе тази седмица. В началото на юни пък е планирата конференцията за разработчици на Apple, но за нея тепърва предстои да чуем дали ще отпадне. От друга страна организаторите на 2020 Game Developers Conference не смятат да отменят събитието си, което започва на 16 март в Сан Франциско, въпреки отказалите се редица участници. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар