Facebook разработва собствен смартчасовник с фокус върху съобщенията

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Facebook планира да представи собствен смартчасовник, който вече разработва и ще обяви през 2022 г., съобщава The Information. Устройството ще бъде с фокус върху възможността за получаване и изпращане на съобщения в различните платформи на Facebook, а освен това ще предлага обичайните функции за следене на активностите и здравословното състояние. 

Не се посочват подробности за смартчасовника на Facebook, освен това, че ще позволява на потребителите да обменят чрез него съобщения в платформите WhatsApp и Messenger на Facebook. 

Интересното е, че според източника Марк Зукърбърг работи също и върху смарточила, но не от категорията на VR шлемовете Oculus, които са негова собственост. Изглежда става дума за очила, които ще са по-близки до моден аксесоар, като за тях Facebook си партнира с италианската Luxottica. 

Новината е доста интересна, защото би означавала доста амбициозно впускане на Facebook в бизнеса с хардуер. За 2020 г. 98% от прихдоите на компанията са дошли от рекламния бизнес в различните ѝ платформи. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар