Figaro: Танковете Abrams могат да се самовзривят, ако не се поддържат правилно

Figaro: Танковете Abrams могат да се самовзривят, ако не се поддържат правилно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американските танкове Abrams са капризни за поддръжка, ако не се експлоатират правилно, могат да станат напълно негодни. Пенсионираният командир на танковия батальон „Леклерк“ Ян Бойвен разказва това пред Le Figaro на 26 септември.

„За обслужването на танковите турбините е необходим много по-подготвен персонал, отколкото за обслужването на дизеловите двигатели“, разкрива той.Освен това американският генерал Марк Хертлинг отбеляза, че двигателите на Abrams могат да експлодират, ако не се поддържат правилно. Той подчерта, че лошото херметизиране на боеприпасите крие сериозна опасност – ако снаряд попадне в тази част на танка, той може да се взриви„, пише изданието


Междувременно, бившият разузнавач от морската пехота на САЩ Скот Ритър заяви, че доставката на „Ейбрамс“ в Украйна дава възможност на Русия да покаже на гражданите си и на света как горят американските бронирани машини. Той подчерта, че произведените в САЩ танкове няма да повлияят на ситуацията на бойното поле.

Ден по-рано списание Military Watch съобщи, че Abrams ще бъде лесна мишена за руските сили, които активно използват артилерия и мини. То уточненява, че в момента възможностите на Украйна да използва каквато и да е бронирана техника са намалели във всички направления на военните операции.

На 25 септември украинският президент Володимир Зеленски обявява пристигането на първите танкове „Ейбрамс“ в Украйна. Така в страната вече са доставени 10 машини, а през следващите няколко месеца ще бъдат изпратени още 21.

Западните страни увеличиха военната и финансовата си подкрепа за Украйна след началото на специалната операция на Русия за защита на Донбас. Решението за провеждането му беше обявено на 24 февруари 2022 г. на фона на изострянето на ситуацията в региона.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар