Fine Heroes – изкуство и активизъм променят света

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Може ли да даряваш време и изкуство и така да променяш света? Според създателите на платформите за доброволчество Time Heroes и активизъм чрез изкуство Fine Acts – не само че може, но това осмисля живота. И променя света.

В новия епизод на аудио подкаста на Dir.bg “Trendy” Милена и Даниел разговарят с Яна Бюрер Тавание-Кунчев и Павел Кунчев за техните благородни инициативи, които решават социални проблеми. Как? Яна дава пример с активностите на различни учени и граждани, които са довели до парижкото споразумение за климата, а Павел – със санкциите спрямо голям производител на автомобили в Германия.

Актуалният контекст на разговора са рекордните температури по света, пожарите и наводненията на различни места по света и в България.

Снимка: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Time Heroes e най-голямата доброволческа платформа в България, която свързва повече от 2 хиляди каузи с различни добри хора, общо 80 хиляди.

Fine Acts, чието заглавие е находчива сплав между понятието за изкуство “Fine Arts” и активизма пък в момента работи по създаването на 50 различни илюстрации на тема “Глобални климатични проблеми”, заедно с глобалната платформа TED.

Важният въпрос, който и този подкаст поставя е какво може да се направи в ситуацията с климатичните промени на индивидуално и на общностно ниво.

А вие какво мислите? Може ли идеята на един човек да промени света или са нужни глобални решения на политическо ниво?

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар