Foxconn отчете силни предпразнични продажби и повиши прогнозата си за четвъртото тримесечие

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тайванската компания Foxconn, най-големият производител на електроника по договор в света и основен доставчик на Apple, във вторник повиши финансовата си прогноза за четвъртото тримесечие поради силните продажби през ноември. Четвъртото тримесечие по традиция е горещ сезон за тайванските технологични компании, тъй като в предпразничния период се увеличават доставките на смартфони, таблети и друга електроника за големи западни марки.

Компанията е най-големият производител на смартфони за Apple. Приходите от продажби на интелигентна потребителска електроника, включително смартфони, през миналия месец показаха силен годишен ръст, когато основната производствена база на iPhone в китайския град Джънджоу се сблъска с ограничения, свързани със COVID.

По отношение на компонентите и другите продукти приходите през ноември показват забележимо увеличение на годишна база “поради по-високите продажби на интелигентна потребителска електроника и увеличените доставки на автомобилни компоненти”, добави компанията. Foxconn не предостави точни данни. Компанията съобщи, че приходите през ноември са достигнали 20,65 млрд. щ. долара, което е вторият най-висок показател за месеца, и са се увеличили с 18 % на годишна база, макар че са намалели с 12,3 % спрямо октомври.

Благодарение на по-високите неоперативни приходи Foxconn регистрира 11% увеличение на печалбата за третото тримесечие, но въпреки това се очаква годишните приходи все още да бъдат леко намалени на годишна база. Акциите на листваната в Тайпе Foxconn затвориха във вторник без промяна преди оповестяването на ноемврийските продажби, докато общата пазарна тенденция бе към спад от 0,5 процента.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар