Magyar Nemzet: Байдън е взел… 353 дни отпуск, или 40% от целия мандат!

Foxnews: Белият дом е оказвал жесток натиск върху Фейсбук да цензурират скептичните към COVID ваксината

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ръководителите на Facebook са били подложени на „натиск“ от страна на Белия дом под ръководството на Байдън да цензурират всеки изразен скептицизъм към ваксината срещу COVID от потребителите на социалната мрежа. От платформата са прогнозирали, че подобни действия ще имат обратен ефект, пише Foxnews.

Медията се позовава на разследване на независимия журналист Майкъл Шелънбъргър, който съобщи във вторник за наличие на имейли от вътрешен обмен на Facebook, които са били изпратени до конгресмени – републиканци в Камарата на представителите. В тях се съдържа именно въпросната скандална информация.

От имейлите се разбира, че директорът на отдел „Стратегическо реагиране“ във Facebook Роза Бърч се е опитвала да се противопостави на исканията за цензура върху мненията на скептичните към ваксината, изтъквайки два аргумента. Тя е обяснила, че първо – подобен ход ще попречи на колебаещите се хора да говорят за опасенията си онлайн и второ ще засили представата, че има прикриване на истината. 

„Бърч е подчертала, че голям брой сериозни изследвания показват важността на „открития диалог“, достъпа до информация и създаването на „открито и безопасно пространство за хората, в което да водят разговори, свързани за ефикасността от ваксините“, пише в сайта си Майкъл Шелънбъргър. „Тя се е притеснявала, че цензурата може да „рискува да тласне [колебаещите се за ползата от ваксините] към още по-голямо колебание, след като се потиска свободата на словото им и ги кара да се чувстват маргинализирани от големите институции“.

Белият дом е отхвърлил и доказателствата и аргументите на Бърч срещу цензурата.

Цитирайки имейл от април 2021 г. до главния изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг и главния оперативен директор Шерил Сандбърг, Бърч пише: „Изправени сме пред непрекъснат натиск от външни заинтересовани страни, включително Белия дом и пресата, да премахваме повече съдържание, което не насърчава ваксинирането срещу COVID-19.“

Отделни имейли от президента по глобалните въпроси на Facebook Ник Клег също показват съпротива срещу цензурата. В имейл същият е писал: „Отговорих, че премахването на подобно съдържание би представлявало значително навлизане в традиционните граници на свободата на изразяване в САЩ.

„Изглежда, че това е политическа битка, която не се основава на факти, и това е разочароващо“, е писал един от служителите на Facebook до топ мениджъра Аарон Берман.

В отделна размяна на имейли Бърман се оплаква, че администрацията на Байдън използва Facebook като изкупителна жертва заради неуспешните си усилия да ваксинира повече американци, като пише: „Изглежда, че когато кампанията за ваксиниране не върви според очакванията, им е удобно да обвинят нас. „

Източник: Foxnews


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар