Foxnews: Ураганът Идалия удари региони във Флорида с мощ невиждана досега

Foxnews: Ураганът Идалия удари региони във Флорида с мощ невиждана досега

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ураганът „Идалия“ достигна сушата над крайбрежието на Мексиканския залив във Флорида като „катастрофална“ буря от категория 3 в сряда в 7:45 ч. , оставяйки десетки хиляди жители без електричество. Оттогава категорията му е понижена до буря от категория 2.

Според Националния център за ураганите Идалия предизвиква бурни вълни, които в някои райони достигат няколко метра, и разрушителни ветрове, които в един момент достигат до 130 мили в час. Предизвикани са  наводнения, които напълно обхванаха пътищата във Флорида, в района на залива Апалачи.Националната метеорологична служба в Талахаси нарече Идалия „безпрецедентно събитие“, тъй като тя бързо се засили над топлите води на Мексиканския залив и в рамките на 24 часа придоби статут на 4 категория.


От Националния център за ураганите също така заявиха, че „никой“ не е ставал свидетел на буря, която да се засили до такава сила за толкова кратко време.

За района на Биг Бенд това е най-силният ураган от над 150 години насам.

От 1851 г. насам, когато за първи път са регистрирани данни за урагани, в района на Биг Бенд не е имало големи урагани, класифицирани като категория 3 или по-висока. Идалия вече е първият.

Очаква се тропическата буря да продължи да се движи в североизточна посока през Флорида, след което да навлезе в Джорджия.

По данни на PowerOutage.us над 280 000 жители на Флорида и поне 20 000 жители на Джорджия са без ток от сряда сутринта.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис потвърди по време на пресконференция в сряда сутринта, че 50 000 къщи са без ток, въпреки че според него електрозахранването на 100 000 къщи е възстановено.

Във вторник ДеСантис предупреди жителите, които се намират на пътя на бурята, да напуснат незабавно, а 5 500 членове на Националната гвардия на Флорида бяха активирани.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар