Galaxy Z Flip 6 и Z Fold 6 може да изоставят Exynos заради Snapdragon 8 Gen 3

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Очаква се новите сгъваеми предложения на Самсунг да използват последната генерация чипсети на Qualcomm, за сметка на техните собствени. Основните причини за това са по-високата ефективната производителност на Snapdragon – a, както и по-добрия разходен контрол свързан с производството му.

Следващите сгъваеми телефони на Самсунг, Galaxy Z Flip 6 и Z Fold 6, най-вероятно ще са изцяло екипирани с последното поколение чипсети на Qualcomm – Snapdragon 8, Gen 3, оставяйки своите собствени Exynos чипсети на заден план. Според Android Central, които се базират на изтекла информация, споделена от корейския сайт The Elec, решението на Самсунг е взето на база по-добрата ефективна производителност на американския чипсет, както и по-оптимизираните производствени разходи свързани с неговото използване.

Samsung-Galaxy-Z-Fold-5

Първоначално се очакваше компанията отново да използва и двата вида чипсети за различните региони, както направи със своят флагшип смартфон – Galaxy S24, който използваше третата генерация на Snapdragon 8 за пазара в Северна Америка и Exynos 2400 за останалите пазари, в които се продаваше. Този път обаче тази стратегия няма да бъде интегрирана и всички фенове на сгъваемите устройства ще може да се възползват от функционалностите на benchmark звяра на Qualcomm.

Плюсовете за новите Flip модели включват потенциално по-висок refresh rate на cover дисплея, който ще бъде увеличен на 120 Hz, спрямо миналогодишните 60 Hz, както и вариант с 12 GB RAM. Вътрешната памет се очаква да бъде запазена в двете разновидносити – 256 GB и 512 GB. Новият Fold пък се очаква да не получи ъпгрейд на батерията, както много от нас се надяваха, и ще продължи да ползва миналогодишната 4400 mAh батерия с 25 ватово зареждане.

Какво мислим за миналогодишния Galaxy Flip 5, може да видите в нашето ревю:

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар