General Electric внедрява детектори за Covid-19 в телефоните

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Технологичната компания General Electric разкри, че търси начин да внедри сензори за откриване на Covid-19 в телефони. За целта е отпуснато и държавно финансиране от Националния институт по здравеопазване на САЩ.

Изследователите на компанията обясниха, че се стремят да разработят малки сензори, които могат да бъдат вградени в мобилни устройства за откриване на наличието на коронавирус. Според тях, тази технология разполага със същите възможности за откриване на заразата като по-големите съществуващи инструменти, които обикновено бихме намерили в една лаборатория.

Нашите сензори са нещо като кръвни хрътки“, коментира Радислав Потирайло, главен учен в GE Research. “Ние ги обучаваме да откриват конкретно нещо и те са в състояние да се справят изключително добре“, посочва още той.

С помощта на безвъзмездната финансова помощ, екипът ще прекара следващите две години в усъвършенстване на своя сензор. Надеждите са той да бъде поставян не само в смартфони, но и всякакви други устройства – като смарт часовници например.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар