Global Times: Китайски експерти настояват да се спре ваксината Pfizer!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Експертите смятат, че след инцидента в Норвегия, други страни също трябва да преустановят използването на ваксини, създадени с помощта на експериментална технология на и РНК

Китайски здравни експерти призовават за спиране на коронавирусната ваксина Pfizer поради 23 смъртни случая в Норвегия след ваксинация.

Експертите смятат, че след инцидента в Норвегия, други страни също трябва да преустановят използването на ваксини срещу COVID-19, като Pfizer, които са създадени с помощта на експериментална технология на иРНК, пише pogled.info., позовавайки се на китайския вестник Global Times. Според един експерт новата иРНК ваксина е разработена бързо и не е доказана като безопасна за широко приложение при хората.

По-рано беше съобщено, че в Норвегия са регистрирани 23 смъртни случая след ваксинация с ваксината Pfizer. Всички смъртни случаи са регистрирани сред хора на възраст над 80 години, те са имали лошо здраве. Освен това Германия започна тестване след смъртта на 10 души, ваксинирани срещу коронавирусна инфекция с ваксината Pfizer/BioNTech.

Покойниците са били между 79 и 93 години и всички са имали сериозни заболявания. Надеждността на ваксинационните програми е застрашена, заявиха европейските правителства във връзка с внезапното съобщение, че Pfizer временно забавя на доставките на ваксините срещу COVID-19.

Проблемите по всяка вероятност ще продължат до началото на февруари, а причината е оптимизация в производството за повишаване на капацитета му.

„Тази ситуация е неприемлива. Това не само влияе на планираните графици, но и намалява доверието в процеса на ваксинация“, заявиха министрите на здравеопазването и социалните въпроси на шест държави от ЕС в писмо до ЕК.

Писмото е подписано от Швеция, Дания, Финландия, Литва, Латвия и Естония. От Pfizer обещават сегашното забавяне да доведе до „значително увеличение на дозите в края на февруари и март“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар