Goldman Sachs: етериум може да измести биткойн

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Виртуалната валута етериум (Ethereum) винаги е бил в сянката на биткойн (Bitcoin) – основната криптовалута в света, но в бъдеще всичко може да се промени. Анализатори от Goldman Sachs вярват, че етериум може да заеме мястото на биткойн. Все още обаче не е ясно дали и кога това ще се случи, предава technews.bg.

Goldman Sachs вижда много фактори, които ще стимулират растежа на етериум. Сред тях са реални транзакции, използващи тази криптовалута, голям брой потребители и скоростта на внедряване на нови технологии, отбелязва IT Home.

Понастоящем повечето децентрализирани финансови системи (DeFi) са изградени върху блокчейн етериум и повечето незаменими токени (NFT) са придобити с помощта на тази криптовалута. Всичко това дава основание да се мисли, че в бъдеще етериум има всички шансове да се превърне в основната криптовалута в света, измествайки биткойн.

Но в момента и етериум, и биткойн не се чувстват особено добре: първата потъна с повече от 30% за една седмица, а втората – с почти 20%. Капитализацията на етериум над два пъти по-малка от капитализацията на биткойн: 304 млрд. долара срещу 721 млрд. долара.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар