Google вижда бъдещето на игрите в Stadia

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На своята Game Developers Conference в Сан Франциско днес Google представи своята визия за бъдещето на игрите във формата на Stadia. Stadia е името на новата облачна гейминг услуга на компанията, която ще позволи на всеки да играе игри на всякакви устройства чрез стрийминг. 

Stadia позволява игри от ранга на Assassin’s Creed: Odyssey да се играят на немощно РС, напомпана машина, телевизор или смартфон. За начало ще се поддържа стрийминг на игри с до 4K резолюция, 60 fps и HDR качество, но плановете на Google са в бъдеще да бъде добавена поддръжка на 8K и 120 fps.

Зад всичко това ще стоят центровете за данни на Google по целия свят, за които AMD разработва специален графичен чип. 

Беше показан и специален контролер за услугата, т.нар. Stadia Controller, въпреки че при РС-та и други машини ще могат да се използват стандaртни такива. Stadia Controller обаче ще има бутон за запис и директен ъплоуд в YouTube, а също и Google Assistant бутон. 

Услугата Stadia вероятно ще се предлага срещу месечен абонамент, но все още не е ясно каква ще бъде сумата, нито кога точно ще стартира. Знаем, че това ще се случи преди края на 2019 г.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар