Google е изправен пред съдебни искове за 25 милиарда евро

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Правна кантора ще внесе искове за 25 милиарда евро в британски и в нидерландски съд срещу американския технологичен гигант Google от името на свои клиенти, които се занимават с издателска дейност, информира Ройтерс, цитирана от БТА. Те обвиняват в нелоялна конкуренция компанията, която е собственост на корпорацията Alphabet.

Google все пак ще трябва да плати глобата от ЕС за 2,4 милиарда евро

Клиентите на правната фирма Geradin Partners, която има офиси в Брюксел и Лондон, твърдят, че Google им е нанесла вреди чрез своите „рекламни практики в онлайн пространството„.Корпорацията все още не е отговорила на молбата на Ройтерс за коментар по темата.


Рекламните технологични практики на глобалната онлайн търсачка станаха обект на проверка от страна на регулаторните органи по прилагане на правилата на конкуренцията след серия от жалби от страна на издатели, отбелязва Ройтерс.

Френският антитръстов регулатор наложи глоба в размер на 220 милиона евро на технологичната компания през миналата година. Европейската комисия и регулаторните органи в Обединеното кралство разследват дали чрез рекламните си технологични практики Google осъществява нелоялна конкуренция спрямо своите конкуренти и спрямо рекламодатели.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар