Google изглежда се отказва от сгъваемия си смартфон Pixel Fold

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От месеци се говори, че тази година на пазара ще излязат цял куп смартфони със сгъваеми дисплеи, но освен популярните Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3 на Samsung, други звезди все още няма. Няма го и сгъваемия модел на Google, който уж беше една от сигурните премиери за 2021 г. Сега обаче се появиха данни, свидетелстващи, че Google окончателно се е отказала от проекта си за Pixel Fold. 

Информацията идва от DSCC, които споделят, че според източници от веригите на доставки Google е решила да не пуска Pixel Fold на пазара. Не и през 2021 г., а също не и през първата половина на 2022 г., твърдят те. 

Според информаторите в Google са преценили, че техният сгъваем модел няма да бъде достатъчно конкурентноспособен, т.е. явно няма да може да се изправи достойно пред Galaxy Z Fold 3. 

Иначе от Google Pixel Fold се очакваше да предложи същия размер на дисплея като Galaxy Z Fold 3 и да използва LTPO технология с адаптивна опреснителна честота до 120 Hz. Селфи камерата при този модел обаче нямаше да бъде интегрирана под дисплея, а основната нямаше да бъде като тези при Pixel 6 и Pixel 6 Pro, а като предходното поколение смартфони на Google.

Разбира се, всичко това означава, че Google се отказва от Pixel Fold, но само засега. Не е изключено да видим сгъваемия модел в края на 2022 г. или през 2023 г.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар