Google и Magic Leap обединяват усилията си за създаване на иновативни продукти с разширена реалност

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Google и Magic Leap обявиха, че са обединили усилията си в стратегическо партньорство, за да работят заедно по решения за добавена реалност – и двете компании имат опит в работата по такива проекти.

Участващите в новия съвместен проект все още не са навлезли в подробности, но заявиха, че партньорството ще помогне да се съчетае опитът на Magic Leap в областта на оптиката и производството с технологичните иновации на Google.

“Обединявайки усилията си, ние можем да улесним бъдещето на екосистемата на добавената реалност с уникални и иновативни продуктови предложения”, заяви уверено Шахрам Изади, вицепрезидент и генерален мениджър на отдел “Добавена и разширена реалност” в Google.

Хедсетът Magic Leap One се роди през 2019 г. – технологията за добавена реалност обединява реалния и виртуалния свят, като проектира “холограми” на компютърно генерирани обекти върху лещите на леко устройство. Компанията е специализирана в корпоративни и индустриални сценарии за хедсета.

Впоследствие е пусната по-мощна и по-лека версия Magic Leap 2. Google представи първите очила с добавена реалност през 2011 г. – това са Google Glass. Работата по проекта беше спряна през 2015 г. и възобновена през 2019 г., когато устройството беше пуснато като корпоративен продукт. По-късно беше пуснато Google Glass Enterprise Edition 2 с подобрена оптика и функции.

Разширената реалност ще бъде тясно свързана с генеративните технологии за изкуствен интелект – Google наскоро представи Project Astra, интерактивен агент с изкуствен интелект. Виртуалният асистент изгражда разсъждения от показаните му изображения и поддържа разговори в реално време в естествен гласов формат. Комбинирането на тази технология с очила с добавена реалност изглежда логично продължение на взаимодействието на човека с AI.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар