Google не допусна социалната мрежа на Тръмп в Play Store

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Приложението на социалната мрежа на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп Truth Social все още не е одобрено за разпространение в Google Play Store поради неефективна система за модериране на съдържанието, съобщи говорител на Google във вторник.

Закъснялото одобрение се отразява зле на развитието на социалната мрежа. Смартфоните с Android представляват около 40% от пазара в САЩ и без магазина Google Play тази част от потребителите няма как да изтеглят Truth Social на своите устройства. Към момента програмата Truth Social е налична само в Apple App Store от 21 февруари тази година.

“На 19 август уведомихме Truth Social за няколко нарушения на стандартните правила в тяхното приложение и отново подчертахме, че наличието на ефективни системи за модериране на потребителското съдържание е условие за пускане на всяко приложение в Google Play. Също така сигнализирахме за липса загриженост на Truth Social относно нарушаването на политиката на Play Store, забраняваща съдържание като физически заплахи и подбуждане към насилие” – се казва в изявление на Google. Става ясно още, че миналата седмица екипът на Truth Social е изпратил писмо-отговор, в което уверява, че работи за разрешаване на проблемите.

Truth Social позволи на Тръмп да се появи отново в социалните медии повече от година, след като беше блокиран в Twitter, Facebook и YouTube заради размириците в Капитолия в САЩ на 6 януари 2021 г., когато беше обвинен в публикуване на съобщения, подтикващи към насилие.

Разработчикът TMTG обеща да предостави на Truth Social “ангажираща и свободна от цензура комуникация” за част от аудиторията, която вярва, че възгледите ѝ по чувствителни теми като резултата от президентските избори през 2020 г. са били умишлено премахнати от основните социални платформи.

TMTG работи активно с Hive, компания от Сан Франциско, която разработва система за модериране, базирана на изкуствен интелект, за филтриране на откровено съдържание, реч на омразата, тормоз и насилие в приложението. Модераторите в реално време решават какво да правят със съдържанието, маркирано от изкуствения интелект на Hive. И макар че общият обхват на модераторските усилия на TMTG не е ясен, според съобщение на уебсайта си компанията активно набира кандидати за длъжността “администратор на съдържание”, чиито задължения ще включват преглед на “съдържанието, публикувано от потребителите на Truth Social, за съответствие с установените правила на общността”.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар