Google откри пропуски в сигурността при модеми Samsung Exynos

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Екипът по сигурността от звеното Project Zero на Google е открил редица уязвимости в модеми Exynos на Samsung, става ясно от публикация в блога им. Такива модеми се използват от смартфони като Galaxy S22, Galaxy A53, но и собствените устройства на Google – Pixel 6 и Pixel 7. Проблемът е, че само с информация за телефонния номер хакери биха могли да проникнат в тези смартфони от разстояние.

Тези по-сериозни пропуски в сигурността са 4, но екипът на Project Zero съобщава за още 14, макар и не толкова критични. Сред засегнатите модели са Galaxy S22, A71, A53, A33, A21, A13, A12 и A04, модели на Vivo, а също и Pixel 6 и Pixel 7 – последните две серии смартфони на Google. 


Докато бъде осигурен ъпдейт, който да поправи тези уязвимости, а такъв изглежда никой не бърза да осигури, имайки предвид колко стари модели са засегнати, Google съветва потребителите да предприемат сами някои защитни мерки. Това включва изключване на функциите Wi-Fi Calling и VoLTE, като това би било достатъчно, за да се елиминира рискът от експлоатация на тези пропуски в сигурността. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар