Google официално призна, че е разработвала втори смартфон със сгъваем дисплей

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По-рано през май Google най-после представи официално първия си смартфон със сгъваем дисплей, който излезе под името Pixel Fold и е от типа по-големи устройства с дизайн на книга. Оказва се обаче, че екипът в компанията е работил и по втори сгъваем смартфон. 

Информацията беше обявена в подкаста Made by Google, в който оглавяващата екипа по продуктов дизайн в компанията Айви Рос признава, че е имало “още един сгъваем модел”. С това се потвърждават слуховете, които периодично се появаха и после пак угасваха, че Google работи по два смартфон със сгъваеми екрани. Оказва се, че според екипа зад смартфоните Pixel това второ сгъваемо устройство не е било достатъчно добро или по-добро от вече предлаганите на пазара конкуренти, затова и премиерата му е била отменена. Поне засега. 


Не се посочва какъв тип е бил въпросният модел, но е много вероятно да става въпрос за смартфон, подобен на Galaxy Z Flip – т.е. с по-компактни размери и разгъващ се в стандартен телефон. 

Дали и кога Google ще доведе до крайно устройство този свой проект – не се посочва, но интересът на компанията към тази категория изглежда е сериозен и Pixel Fold може да не е първият и последен модел в портфолиото ѝ. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар