Google повдигна завесата над Android 12, очакваме го тази есен

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На стартиралата вчера конференция за разработчици Google I/O, която се проведе чрез живо излъчване от щабквартирата на Google, видяхме за първи път детайли от новата версия Android 12. Оказва се, че слуховете за сериозни промени в платформата са били истина, а ето и някои от тях. 

Визуално новият Android 12 ще се различава драстично от предходните версии, като той ще се базира на Material You – нова концепция за интерфейса, която го прави по-свеж, с променящи се цветове, с големи бутони и по-живи анимации. 

Android 12 @ nixanbal.com

Преработена е падащата лента с известията и шорткътите, които изглеждат по-ясни и подредени. Нов е дизайнът на уиджетите. Акцент беше и възможността целият интерфейс, цветовете и нюансите, да се променят автоматично спрямо избора на уолпейпър за екрана.

Android 12 @ nixanbal.com

Задържане на бутона за включване ще стартира Google Assistant, което вероятно означава, че се слага край на това някои компании да предвиждат отделен хардуерен бутон за гласовия помощник на операционната система. 

Android 12 @ nixanbal.com

Като цяло доста сериозен ъпдейт на платформата, макар и на този етап да изглежда повече в посока дизайн, отколкото по отношение на функционалностите. 

А колкото до дизайна – за мен той е много подобен на интерфейса и цветовете, които Sony е използвала при смартфоните си Xperia през годините. Големият часовник, някои уиджети и дори тези цветни акценти напомнят на цяла серия Xperia, която се предлагаше в същите. 

Android 12 @ nixanbal.com

Очакваме Android 12 наесен, като първи ще го имат смартфоните Pixel. Сега Google пусна бета версия 1, която се поддържа от различни устройства на няколко производителя. 

Любопитно е, че презентацията започна с информацията, че по света вече има над 3 милиарда активни устройства с Android OS.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар