Google представи смарт часовника за деца Fitbit Ace LTE

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Google представи току-що първия смарт часовник от своя бранд Fitbit, който е създаден специално за деца. Моделът Fitbit Ace LTE осигурява възможност за постоянно следене и телефонна връзка с малките, а освен това обещава да стимулира движението им. Лошата новина – животът на батерията е по-лош от този на Apple Watch. 

Fitbit Ace LTE може да се свързва директно към мрежата на оператор, както подсказва и “LTE” в името му, а това позволява да го използвате за разговори и съобщения. Има опция за добавяне на до 20 контакта, а родителят решава кой може да звъни на часовника на детето им. 

Другата ценна за родителите на малки деца функция е GPS проследяването, което дава информация за местонахождението на детето по всяко време. 

Google Fitbit Ace LTE - смарт часовник за деца

Интересното за Fitbit Ace LTE е, че поддържа игри, които са базирани на физическо движение и стимулират децата да се движат. Хубаво е, че няма опция за поръчка на допълнително съдържание в тях, но пък Google се надява родителите да купуват допълнителни многоцветни каишки за часовника, които отключват допълнителни екстри в интерфейса. 

Google Fitbit Ace LTE - смарт часовник за деца

Върху циферблата на Fitbit Ace LTE има и кръг, отчитащ дневната активност, стилизиран като змия – т.нар. Noodle. Той записва дневните крачки, подскоци и движения, като насърчава децата с различни анимации.  

Google Fitbit Ace LTE - смарт часовник за деца

Часовникът има гумиран корпус, с който е устойчив на удар, екранът му е защитен от надраскване с Gorilla Glass 3, а освен това издържа при потапяне на до 50 метра дълбочина.

В бъдеще се очаква да бъде добавена поддръжка на мобилни разплащания с часовника през Google Wallet. 

Google Fitbit Ace LTE - смарт часовник за деца

Има и не толкова добри новини. Първо Fitbit Ace LTE изисква тарифен план с месечна такса от $9.99 (или промоционално $59.98). Второ – животът на батерията му е “над 16 часа”, така че трябва да се презарежда всяка нощ. И трето – не е широко достъпен. 

Цената на устройството е $229.95. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар