Google съобщава за спад в продажбите на Pixel, обещава нови продукти на 7 май

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Alphabet, компанията майка на Google, обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на 2019 г., с които отчете 17% по-високи приходи на годишна база от $36.33 милиарда и $6.6 милиарда печалба. Въпреки ръста акциите на Alphabet се понижиха с няколко пункта, защото не отговориха на очакванията на анализаторите. В същия доклад Google съобщава за спад в продажбите на смартфоните Pixel, но и обещава нов хардуер за събитието си на 7 май. 

На 7 май всъщност започва конференцията за разработчици на Google (Google I/O) и вече имахме тийзър, че се задава нещо ново от вселената на Pixel. Във финансовите си резултати компанията потвърждава, че екипът по хардуера планира анонси за тогава.

Споменава се още, че продажбите на смартфоните Pixel са се понижили, въпреки че не се посочват конкретни числа. Това обаче може да се дължи на по-високите цени на моделите Pixel 3 спрямо Pixel 2 и тук идва интересната част – на 7 май се очаква да бъдат показани Pixel 3a и Pixel 3a XL, които ще са олекотени и по-достъпни версии на Pixel 3. 

“Търсенето на нашето семейство продукти Google Home остава силно”, допълни Съндар Пичай, главен изпълнителен директор на Google, който заяви, че ще продължи да развива портфолиото устройства Pixel, Nest и Home. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар