Google ще закрие услугата за игри в облака Stadia

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вицепрезидентът и генерален мениджър на Stadia Фил Харисън обяви в официалния блог на Google предстоящото закриване на услугата за игри в облака Google Stadia. Стана ясно, че тя ще престане да съществува на 18 януари 2023 година.

Парите за всички покупки (устройства, игри, добавки), направени чрез Google Store и Stadia Store, ще бъдат върнати на потребителите. Google планира да приключи с обезщетенията до средата на януари 2023 година. Достъпът до закупеното съдържание и библиотеката с игри ще продължи да бъде наличен до деня, в който услугата за стрийминг бъде закрита.Според Харисън, въпреки силната си технологична база, Stadia не е успяла да спечели достатъчно популярност в очите на ръководителите на Google, което е довело до “трудното решение” да се откажат от нея.


Харисън добави, че възможностите на платформата в сърцето на Stadia се простират отвъд игрите. Google вижда приложения на технологията в други свои отдели (YouTube, Play Market, добавена реалност), както и в партньорски проекти.

Оставаме дълбоко ангажирани с игрите и ще продължим да инвестираме в нови инструменти, технологии и платформи, които гарантират успеха на разработчиците, партньорите от индустрията, потребителите на облачни услуги и създателите” – увери Харисън.

Stadia стартира на 19 ноември 2019 г. в 30 държави. Услугата предлага “незабавен достъп” до игри, без да е необходимо изтегляне или инсталиране. Забележително е, че този юли Google отхвърли слуховете за предстоящо закриване на услугата.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар