Google ще замени Samsung с TSMC и ще приветства 3nm технология с Pixel 10

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Google е поредният партньор на Samsung, който избира да се насочи към тайванската компания за производството или ко-производството на своите чипсети. Преди това корейският гигант загуби още клиенти като Nvidia и Qualcomm.

Всяко едно сбогом е шанс за ново начало – максима, която важи с пълни сили в света на високите технологии. Точно това правило най-вероятно използват от Google, които са решили да прекратят дългогодишното си партньорство със Samsung и да пренасочат производството на своите бъдещи чипсети към тайванската компания TSMC.

Предстоящият да излезе през август Pixel 9 ще е лебедовата песен на отношенията между Google и Samsung, което ще сложи край на една дълга и доста успешна ера. В Pixel 9 ще се вихри Tensor G4 чипсетът, който се оказва, че ще бъде и последният с 4nm технология в рамките на бранда.

Google-Tensor 1

Новата колаборация ще донесе и 3nm технология в Pixel 10, който ще изпозлва Tensor G5 чипсетът – първият такъв, разработен изцяло от инженерната мощ на Google. Според китайския сайт CTEE, концелтуалната работа по Tensor G5 вече е приключила и от TSMC трябва скоро да започнат разработката на тестови единици.

Загубата на Google като клиент е пореден удар за Samsung, след като компании като Qualcomm и Nvidia също избраха да се насочат към TSMC, правейки ги най-големият производител в този сегмент в рамките на световния пазар.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар