Google ще пусне конкурент на Apple Watch през 2022 г.

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Слухове за смартчасовник от Google циркулират от доста време, но сега имаме нова информация от Business Insider, които твърдят, че устройството най-после ще бъде готово през 2022 г. Проектът се разработва от екипа зад смартфоните Pixel и е с кодово име Rohan. 

Да, въпреки че Google придоби Fitbit срещу $2.1 милиарда, смартчасовникът със собствения им бранд се разработва отделно, от екипа зад Pixel. Не е ясно дали устройството ще се нарича Pixel Watch, въпреки че звучи съвсем логично. 

Източникът твърди, че часовникът на Google ще следва примера на смартфоните им и ще служи най-вече за пример на потребителите и на хардуерните партньори какво би могъл да предложи софтуерът, ако бъде съчетан с правилния хардуер. 

Смартчасовникът ще предлага базови функции за следене на активните занимания, включително измерване на крачките и пулсомер. Разбира се, той ще се базира на новата версия на Wear OS (преди Android Wear), която Google разработи съвместно със Samsung. 

Очаква се смартчасовникът на Google да струва повече от предложенията под бранда Fitbit и да се конкурира с Apple Watch, посочва източник на The Verge.  

На снимката по-горе е Galaxy Watch 4 Classic, който е първият смартчасовник с новата версия на Wear OS.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар