Google Android 15 подготвя поддръжка на сателитен роуминг за смартфони

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Възможността за обмен на данни с комуникационни сателити все още е присъща само на някои модели смартфони и до голяма степен се определя от способността на техните разработчици да преговарят с доставчиците на съответните услуги. Както беше отбелязано, във втората предварителна версия на Google Android 15 за разработчици е забелязана функция за поддръжка на сателитен роуминг за смартфони.

За това свидетелства демонстрираното известие “автоматична сателитна връзка”, което включва превключване на смартфона между сателитните мрежи на различни доставчици с цел поддържане на свързаност във всички райони на земното кълбо. Някои смартфони засега поддържат само изпращане на спешни текстови съобщения чрез сателитната мрежа, докато други вече позволяват по-сложен обмен на данни с определена скорост.

Съответно, когато Android бъде актуализиран до версия 15, потребителите вече ще могат да превключват към онези сателитни мрежи, които осигуряват най-добрата свързаност в даден регион. Може би това ще доведе до някои допълнителни разходи, но този вид комуникация обикновено се използва при извънредни ситуации, когато материалните разходи отстъпват на заден план.

На второ място, Android 15 трябва да разшири функциите за работа с документи в PDF формат. Търсенето, избирането на текстови фрагменти и анотирането, които вече са познати на потребителите на десктоп версиите на приложенията за работа с този формат, ще бъдат налични и в Android 15. Други нововъведения включват поддръжка на “външни скрийнсейвъри” за смартфони със сгъваем дисплей, чиято външна част остава в пълна видимост за потребителя. Тук може да се осигури специална област за показване на най-важните известия.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар