Google Gemini може да се присъедини към Apple Intelligence до края на годината

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По време на WWDC от Apple заявиха, че ще водят преговори и с разработчици на изкуствен интелект извън OpenAI и ChatGPT, които да станат част от Apple Intelligence. По всичко изглежда, че Google Gemini може да стане следващият официален AI партньор на технологичния гигант, при това преди края на 2024 г.

WWDC 2024 приключи преди няколко седмици, но новини свързани с анонсираните там нови функционалности в iOS 18 не спират да ни заливат почти всеки ден.

Докато iOS 18 вече спокойно върви към своята отворена бета, която се очаква през юли, то ние не спираме да се питаме какво ново около Apple Intelligence. Е, колегите от Bloomberg ни дадоха точно това, от което имахме нужда. Според журналистът Марк Гърман, Apple има постигнати договорки с Google и Anthropic за интеграцията на техните AI модели в Apple Intelligence, което ще даде на всички потребители нещото, което никога не е в излишък – избор.

Gemini SS.width-1300

Според Гърман, за сделката с Anthropic все още не се знае почти нищо, но интеграцията на Google Gemini би трябвало да бъде анонсирана до края на тази година, като най-вероятно това ще се случи около пусковата дата на Apple Intelligence през есента.

Както е казал Мечо Пух: “Колкото повече, толкова повече”, така че се надяваме ChatGPT да посрещне своите AI събратя и сестри с отворени обятия и нека най-добрият победи.

Повече за iOS 18 и Apple Intelligence може да научите в нашите специализирани материали по въпроса ТУК и ТУК.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар