Google Messages въвежда възможност за редакция на RCS съобщения

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След няколкоседмичен тестов период Google най-после ще пусне официално функцията за редактиране на RCS съобщения в приложението си Google Messages.

Една от най-дълго чаканите функции на Google Messages вече е реалност. От американския софтуерен гигант най-накрая въвеждат функцията за редакция на RCS съобщенията изпратени през тяхното собствено приложение.

Ако забележите, че сте допуснали грешка и искате да сте изрядни, вече ще имате тази възможност, използвайки новата функционалност за редакция в Google Messages. Това ще става чрез стандартното задържане върху пратеното съобщение, след което на екрана ще излезе стандартното моливче, даващо възможност за корекции по първоначално пратената комуникация.

google-messages-rcs-editing-1google-messages-rcs-editing-2

Има обаче и няколко изключително важни детайла. Редакцията ще бъде въжможна само в рамките на първите 15 минути след изпращане, а таймера не се рестартира след въведените корекции. Също така, за да може функцията да работи, трябва тя да бъде включена и от двамата участници в текстовия разговор. Последно, но не и по важност, потребителите ще могат да коригират само RCS съобщения, но не и SMS такива.

Новият ъпдейт на Google Messages вече се дистрибутира към всички потребители и ще бъде наличен в цял свят до броени дни.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар