Google Translate добавя над 100 нови езика

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От днес в платформата за преводи на Google ще бъдат налични 110 нови езика, сред които афар, пунджаби и манкс. Някои от новите езици дават достъп до Google Translate на над 100 милиона нови потребители.

Един от най-използваните инструменти в семейството на Google извън познатата на всички търсачка е Google Translate, който освен интеграцията си в една огромна част от приложенията на компанията, има и свое собствено такова.

От днес, след най-голямата експанзия в историята му, то ще получи поддръжка за нови 110 езика, което ще позволи на допълнителни 8% от населението на нашата планета да могат да го изпозлват пълноценно. Тази голяма стъпка е възможна благодарение на AI езика PaLm 2, чрез който Google Translate е могъл да бъде трениран да разбира още по-добре езици, които са близки едни до други като арвади и марвади, които произлизат от хинди, както и сейшелските и мавритански креоли, които са изключително близки до френския език.

Някои от новите попълнения се говорят от над 100 милиона души, докато други се ползват от много по-малкобройно население, което обаче прави опити за тяхното възраждане.

Пълният списък с нови езици, както и детайлна информация относно останалите допълнения в новия ъпдейт, може да намерите в специалната блог статия на Google ТУК. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар