Honor вече дава достъп до Android 15 Beta за Magic6 Pro и Magic V2

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Honor обяви, че вече дава достъп до Android 15 Beta на собствениците на техните смартфони от най-висок клас Magic6 Pro и сгъваемия Magic V2. Тази програма е насочена по-скоро за разработчиците или по-опитните потребители, като им позволява да тестват нови функции, преди да са пуснати официално с ъпдейт.

Honor планират с ъпдейта до Android 15 да предложат усъвършенствана сигурност и поверителност, оптимизирано управление на ресурсите на устройството и гладка работа за устройствата. 

Screenshot 2024-05-16 at 12.56.17

Оптимизирана поверителност и сигурност

С Android 15 потребителите могат да защитят личните си данни и да имат повече контрол. Въвежда се SDK sandbox, като по този начин рекламни и други услуги се изпълняват в ограничителен режим, което предотвратява приложения на трети страни да събират лични потребителски данни. За да подобри допълнително поверителността на потребителя, Android 15 въвежда и подобрен индикатор за поверителност (Privacy Indicator) с нов портал за управление на разрешенията. Така потребителите са наясно със защитата на тяхната поверителност и лични данни, когато дават разрешения за ползване на лична информация на функции като камера или микрофон.

Подобряване на производителността и енергийната ефективност

Android 15 продължава да усъвършенства рамката за динамична производителност на Android (ADPF, Android Dynamic Performance Framework), която помага в управлението на енергоемки приложения, като например при гейминг. По този начин приложенията взаимодействат със захранващата система на устройството и му помагат да реагира по-добре на нуждите на графичния процесор, процесора и охлаждащата система. Това позволява и на приложения, изпълняващи продължителни бекенд задачи, да работят енергийно ефективно. 

honor-magic6pro-2560

Android 15 допълнително оптимизира персонализираните функции. Например, камерите в приложенията за социалните медии вече могат да контролират интензитета на светкавицата при заснемане. Разработчиците могат да използват и приложно-програмния интерфейс на Android (API), както и инструменти и ресурси, предоставени от Google, за допълнителна оптимизация при по-персонализирани
потребителски сценарии.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар