Honor покори родния си пазар и вече заема 20% дял

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отделеният преди година и половина от Huawei смартфон бранд Honor вече е водещ играч на родния си пазар. Компанията е отчела 205% ръст на годишна база и за първите три месеца на 2022 г. вече заема челната позиция в Китай с 20% дял. 

Honor е постигнала 15 милиона доставени смартфона за периода януари-март на настоящата година, сочи най-новият доклад на Canalys. Това е 205% скок спрямо първото тримесечие на миналата година. Такова процентно изражение на успеха не е толкова впечатляващо, тъй като в началото на миналата година компанията едва беше отделена от Huawei и нямаше особено богато портфолио, което да генерира продажби. Забележително е обаче, че Honor е успяла да изпревари всички конкуренти на родния си пазар и вече заема 20% дял. 


Honor

Класацията нататък продължава с Oppo и техните 13.9 млн. доставки и 18% дял, Apple с 13.8 млн. доставени iPhone и също 18% дял (единствената некитайска марка в класацията), Vivo (12.2 млн., 16% дял) и Xiaomi, които са отчели 10.2 млн. доставени смартфона и 13 на сто дял. 

Китайският пазар на смартфони

Единствената друга компания, която бележи ръст, а не спад, в топ 5 на китайския пазар за Q1, е Apple. 

След покоряването на родния си пазар Honor вече отправя поглед и към световната сцена, като започна да предлага няколко модела и в Европа. Предстои да проследим обаче дали компанията може да постигне успехите, които Huawei имаше допреди санкциите на САЩ срещу Китай. 

Canalys

Доставките на смартфони в Китай всъщност са били с 18% по-малко спрямо същото тримесечие година по-рано, отчитат анализаторите от Canalys. Това се дължи основно на „корекцията“ на пазара, след извънредно успешната първа четвърт на 2021 г.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар