HP намали доставките на персонални компютри с 25% и понижи прогнозата си за печалба

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Приключи третото финансово тримесечие в календара на HP Inc. Това позволи на компанията да публикува отчетите си за изминалия период. Приходите са спаднали с 4,1% до 14,7 млрд. щ. долара и не оправдават пазарните очаквания, а доставките на потребителски персонални компютри носят на компанията 20% по-малко средства, отколкото година по-рано. Ръководството на HP Inc. вярва, че неблагоприятната ситуация с намаляващото търсене ще продължи и през следващите две тримесечия.

Наред с това, както отбелязва Bloomberg, компанията понижи прогнозата си за годишната печалба до 4,02 щ. долара на акция от предишните 4,24. Главният изпълнителен директор Енрике Лорес заяви, че HP Inc. се сблъсква със забавяне на потребителското търсене като много други компании и че четвъртото тримесечие едва ли ще се промени към по-добро.Приходите от бизнеса с персонални системи спадат с 3% до 10,1 млрд. щ. долара, въпреки че в търговския сегмент те се увеличиха със 7 процента. В количествено изражение доставките на персонални компютри са намалели с 25%, а компанията е доставила с 32% по-малко преносими компютри в сравнение с предходната година. Досега търсенето в търговския сегмент позволяваше на HP Inc. повече или по-малко успешно да устои на спада в търсенето на преносими компютри, но сега и тук се наблюдава влошаване.


Приходите от бизнеса с принтери са намалели с 6% до 4,6 млрд. щ. долара, което не отговаря на прогнозите на анализаторите. Способността на компанията да доставя достатъчно печатащи устройства все още е ограничена от недостига на компоненти. Забележително е, че през изминалото тримесечие доставките на настолни компютри са се увеличили с един процент в обемно изражение.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар