Официално, готвят нова лява коалиция

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Корнелия Нинова събира партиите в ляво в широка коалиция. БСП е пред подписване на споразумение с АБВ, “Движение 21” и “Нормална България”, обяви соцлидерът.

Не са водени разговори с “Изправи се! Мутри вън!” на Мая Манолова. Нинова подчерта, че такива няма да има. На поканата на левицата преди изборите Манолова не е откликнала, а “Изправи се! Мутри вън!” определиха БСП като статукво в парламента.

 

“Не предвиждаме с тях да водим разговори за обединение“, заяви Нинова, като предпочете да не коментира факта, че с днешното решение на практика се разбива коалицията около ИСМВ – Татяна Дончева беше депутати зам.-председател на парламента именно от тази парламентарна група.

 

Разговорите се водят от 2-3 седмици, стана ясно на пресконференцията на “Позитано” 20. Споразумението ще бъде подписано съвсем скоро, а формациите имат краен срок да подадат заявленията си за явяване на изборите в ЦИК до 26 май.

 

Татяна Дончева, Георги Кадиев и Румен Петков са три знакови за историята на левицата лица. Те я напуснаха след сблъсъци с ръководството.

 

Новината за единния ляв фронт бе обявена от самата Корнелия Нинова. Стана ясно, че общите политики са били изчистени, формациите са представили платформите си и своите програми и е станало ясно съвпадението. я обясни, че политическият субект остава “БСП за България“, старите членове на коалицията се запазват, а новите подписват споразумение за предстоящия вот, което може да бъде продължено.

 

Към момента не е говорено и с бившия премиер Жан Виденов, който също обяви свой нов политически проект. Нинова обаче подчерта, че текат разговори с други формации. Според нея обединението ще вдигне резултата на левицата, а освен това и ще даде шанс за управление в ляво-център.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар