Huawei може да представи собствен електромобил

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Huawei има планове да навлезе на пазара на електромобили и дори може да представи първите си модели преди края на 2021 г., съобщава Reuters, позовавайки се на чертирима свои източници. Според информацията китайският технологичен гигант в момента е в преговори с местни компании, чиито фабрики може да използва за създаването на своите електрически превозни средства.   

Huawei е в преговори с държавната китайска Changan Automobile и други производители на автомобили, с които обсъжда възможността да сглобява брандирани със собственото си лого електромобили. 

Според Reuters планът на Huawei е да произвежда масови модели електромобили.

Цитирани анализатори твърдят, че санкциите на САЩ продължават да задушават Huawei и затова е очаквано те да се преориентират към други продуктови категории. Само че за мен въпросът е доколко електромобилът би бил по-лесен за създаване без американски технологии спрямо смартфона.

Като цяло информацията за толкова скорошно навлизане в тази нова продуктова категория звучи доста фантастично, освен ако не става дума просто за ребрандиране на вече познат от китайския пазар електромобил. 

Припомням ви, че за Apple се говори от години, че разработва собствен електромобил, но това е толкова сложен процес, че все още няма никаква яснота кога крайният продукт би бил финализиран и пуснат на пазара. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар